Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2018 13:59 - Няколко признака, че се нуждаете от спешен детокс
Автор: danaqvalentinova1 Категория: Хоби   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Детокс режимите добиват все по-голяма популярност в редиците на здравословното хранене. За да се подложите на тях, е нужно да ограничите за определен период един или няколко вида храна, богата на токсини (месо, яйца, млечни храни, хляб, захар).

Така ще дадете достатъчно време на тялото си, за да се очисти от тях и да заработи на пълни обороти.  Ползите от детокса са по-добра кожа, повече енергия, по-малко мазнини около вътрешните органи и подобряване на цялостното здраве. Много нервни заболявания също се повлияват добре от детокса.  Все повече хитрости и методи за детокс могат да бъдат открити какво в аптечната мрежа, така и в блоговете на нутрициониститите и диетолозите. Но кога точно е най-наложително да се подложите на този режим? Ето най-характерните признаци за това, че тялото ни има нужда от пречистване.

1.Лош дъх

Това е един от най-показателните признаци, който трябва да ви подскаже, че тялото ви се нуждае от детоксикация. Ако имате лош дъх и езикът ви е покрит с бяло вещество, ако не можете да се отървете от него въпреки честото миене на зъбите, това означава, че черният дроб не функционира добре и в тялото ви се натрупват излишни токсини.image

2.Болки в мускулите и ставите

Мускулите и ставите също могат да бъдат засегнати от токсините. Ако чувствате редовно болки, това би могло да бъде още един знак, че имате твърде много токсини в тялото си.

3.Промени в настроението

Депресия, загуба на интерес или промените в настроението са още един признак, че трябва да изчистите тялото си от токсините. Ако се чувствате неспокойни, загрижени, обърнете внимание на храната, която приемате, защото тя може да бъде причина за натрупването на отпадни продукти в тялото ви.

4.Запек

Той може да бъде причинен от наличието на токсини в тялото ви и освен това да направи нещата още по-лоши, тъй като не позволява на тялото ви да се освободи от натрупаните токсини. Запекът е може да причини умора и главоболие.

5.Свръхчувствителност към различни аромати

Забелязали сте, че обонянието ви е станало по-чувствително към ароматите около вас. Чувствителността на обонянието към различни химикали и вредни вещества показват, че тялото ви е задръстено с токсини и се понижава неговия праг на търпимост.

6.Постоянно увеличаване на теглото ви

Ако се чудите защо, въпреки ходенето на фитнес и изтощителните физически упражнения, не можете да отслабнете, това означава че натрупаните токсини в тялото ви причиняват хормонален дисбаланс, който пречи за ефективното отслабване. Друг белег за проблеми е подутото коремче, което не спада дори след 200 коремни преси. Ако имате такъв проблем, то вероятно храносмилането ви е затруднено и всички усилия на света не биха довели до успех.

7.Безсъние

image
Сънят е много важен за вашето тяло, защото тогава то се възстановява и неутрализира натрупаните през деня токсини. Ако се събуждате всяка нощ и то по едно и също време, това означава, че тялото ви не може да се справи с натрупаните токсини и това оказва отрицателен ефект върху качеството на съня. Обикновено това се случва между 1 и 3, когато тялото ни ефективно изхвърля "отпадъците" си.

 

8.Чести простуди

Ако тялото ви е станало изведнъж свърхчувствително към температурните промени, ако често ви измъчват болки в гърлото или носът ви тече – време е да се пречистите. Възможно е в тялото ви да се е натрупала твърде много слуз от различни млечни и глутенови продукти.

9.Болки в очите

Ако изведнъж усетите слабост или болки в очите си, то много възможно е да имате затормозена от токсините система. Отпадъчните вещества от разграждането на местни и млечни продукти се натрупват в нервната система и за да и помогнете да заработи отново добре, понякога трябва да ги извадите от менюто си.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danaqvalentinova1
Категория: Хоби
Прочетен: 5920
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031